diumenge, 10 de juny del 2007

Bases per al futur

A MdR, des del passat 27 de maig, alguns li estan donant voltes al que hauran de ser les bases per al futur de la Vila. Un futur que, en principi, es dibuixa per als propers quatre anys, però, que si fossin capaços de deixar de banda una certa miopia política que, de vegades, no té mires més enllà, hauríem de plantejar-lo amb més projecció de futur.
MdR necessita una visió més ampla del que dóna de si un mandat electoral. De fet, fa anys que necessita treure’s les ulleres de mirar de prop. Hem de mirar cap el futur. I en aquesta mirada a mig i llarg termini (sense deixar en l’oblit la nostra realitat actual) hem de tenir la capacitat –com dirien els experts organitzacionals- de fomentar les nostres fortaleses, impulsar les potencialitats i superar les nostres debilitats i amenaces.
Per primer cop, des de fa temps, MdR té veritables possibilitats de que això sigui possible. En aquests moments s’inicia una nova etapa amb tots els elements per a poder fer-lo factible: partim d’un nou escenari, amb nous actors principals i secundaris, i amb un guió adaptat a aquesta nova realitat que té la ferma voluntat de què l’obra sigui un veritable èxit (immediat i de futur).
Sens dubta davant una voluntarista realitat com la descrita, alguns guionistes tenen més responsabilitats que d’altres perquè l’obra arribi a bon port. És més, la responsabilitat està ens mans de pocs...
MdR necessita deixar de banda picabaralles irracionals, superar pors ancestrals i eliminar les absurdes temeritats de l’abraçada d’un ós imaginari. MdR necessita (té l’obligació) de centrar el seus esforços en vetllar pel futur dels seus ciutadans i ciutadanes..... No podem continuar, com el gat escaldat, justificant les nostres accions de present com a reaccions a errors del passat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El futur està tant fotut com el passat. Mira, t’adjunto la resposta a la carta que vaig demanar que llegís per antena el director de RMR .
VISCA LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ (en una conversa personal). T'enrecordes de la seva neutralitat?

Josep Barba Raventós
Moliners Televisió Digital Catalana

De: El Llaç [mailto:elllacinfo@telefonica.net]
Enviat: martes, 12 de junio de 2007 12:19
Per a: jb@guai.com; El Llaç
Tema: sobre la teva col•laboració a El Llaç

Benvolgut Josep Barba
el consell de redacció de la revista i la junta de Fòrum XXI ha decidit que no continuïs amb la teva col•laboració en El Llaç.

Els motius són diversos però a grans trets ens sentim dolguts per la carta que vas enviar a Ràdio Molins de Rei dijous passat, poques hores abans que sortís el número extraordinari del Llaç en el qual hi hem esmerçat més d'un any de feina.
Evidentment som partidaris de la llibertat d'expressió, faltaria més, però considerem que has exagerat amb la teva crítica i sobretot has fet públiques converses personals amb el nostre director, Josep Ferrer.
Quan tothom estava molt content pel resultat del número extraordinari -hem rebut moltes felicitacions- tu vas sortir amb l'estirabot de la carta a la ràdio.
Entenem que tot és degut a que no has llegit bé la revista o no vas escoltar amb prou claredat les paraules que va pronunciar durant l'acte en Francesc Santolària.
El teu nom no és l'únic que hem oblidat, a la darrera dècada també hi falta el nom del pare del nostre director, en Josep Ferrer Gibernau que col•laborava mensualment amb l'estadística parroquial o el del Secretari de Fòrum XXI, en Pep Torné que és qui signa els articles del Fòrum.
Com veus l'oblit no es tractava d'una qüestió personal.

Tenim dues col•laboracions teves pendents per publicar. La primera d'elles hauria de sortir en el nº que estem acabant d'elaborar però no podrà sortir per motius d'espai. Tu decideixes si vols que ho publiquem o no.

gràcies

Consell de Redacció del Llaç